Thai Airways A340-500 i New York (Foto: Flickr/lemoncat1)

Rykten har cirkulerat ett tag, men nu är det bekräftat: Thai Airways börjar trafikera sträckan Bangkok – Oslo. Det blir Norges första reguljära direktflyg till Bangkok.

Norrmännen har allt, det vet vi. Oljepengar och ett av världens vackraste länder. Men en sak har hittills saknats som finns i grannländerna: direktflyg till Bangkok.

Efter intensiva rykten står det nu klart att Thai Airways börjar flyga mellan Bangkok och Oslo. Biljetter går att boka på Thai Airways webbplats, med första avgång 15 juni. Det blir fem avgångar i veckan.

Flygningarna sker med ett ganska speciellt flygplan, Airbus A340-500. En förlängd version av grundmodellen framtagen för extra långa flygsträckor, som slagit världsrekord i räckvidd för reguljärflyg. Thai har tidigare ställt flera A340-500 på marken till följd av lågkonjunkturen. Flygplanstypen trafikerade bland annat Thai Airways numera nedlagda linje mellan Bangkok och New York, en av världens längsta direktlinjer för passagerarflyg.

Flygplanet har väl tilltaget benutrymme: 36 tum i ekonomiklass och 42 tum i ekonomi extra.

När vi testbokar biljetter är även priset väl tilltaget: nästan 30 000 norska kronor för en tur/retur i ekonomiklass. Förmodligen en bugg som kommer att justeras.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se
Foto: Flickr/lemoncat1

Kommentarer

kommentarer