Att resa från Helsingfors till St Petersburg blir snart både snabbare och bekvämare. 12 december invigs det nya Allegrotåget.

Tåget får en toppfart på 220 kilometer i timmen, vilket minskar restiden mellan de båda städerna med två timmar. Resan från Finlands huvudstad till ryska St Petersburg tar bara tre och en halv timme.

Dessutom sparar du ytterligare tid på att undvika att behöva köa i passkontroller, eftersom all sådan pappersexercis sköts ombord medan tåget rullar.

Allegrotrafiken får inledningsvis två avgångar per dag och till sommaren 2011 ska avgångarna fördubblas.

Tågen får restaurangvagn med bordservering, som serverar rätter från de finska och ryska köken, och en baravdelning för köp av dryck och tilltugg som tas med tillbaka till vagnen. Personalen ombord talar finska, ryska och engelska.

Biljetterna kan köpas tidigast två månader innan resan och priset för en vuxen i andra klass blir 84 euro, i första klass kostar biljetten 134 euro.

Mer information om Allegrotåget och biljettköp finns här. Visum är ett måste om du ska resa till Ryssland, läs mer hos den ryska ambassaden i Stockholm.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer