Strand på Barbados (Foto: Flickr/seanosh)

Nej, man ska inte säga ”vad var det jag sa?”. Det ska man bara inte.

Så aningen mer lågmält försöker jag med ett ”vad var det jag frågade?”. Och det var ”Kommer Karibien snart?”, i ett blogginlägg för ett par veckor sedan.

Svaret kom idag, med eftertryck, som en visslande charterraket från Münchenbryggeriet på Söder Mälarstrand i Stockholm, där Fritidsresor har sitt huvudkontor: direktcharter till Barbados nästa vinter.

Kul och verkligen en bra nyhet för alla som drömt om en resa till någon av Karibiens mer klassiska destinationer.

Men däremot inte så konstigt eller oväntat. På TUR-mässan i Göteborg ifjol intervjuade jag Barbados turistchef för den europeiska marknaden, en bullrig jänkare vid namn Robert Keysselitz.

Högst på hans önskelista var att få fler direktflyg till önationen i Karibien som är välkänd – till och med för att vara i Karibien – för sina perfekta stränder. Barbados anses också vara den mest välutvecklade ekonomin i Karibien och folket har god levnadsstandard.

Nu har han lyckats, Keysselitz. Och precis som när det gällde Aruba och Ving inför förra vintersäsongen, lyfter jag lite på hatten för Fritidsresor.

För det är precis sådana här satsningar som gör att chartern fortsätter att vara intressant även för resenärer som dig och mig, vi som gärna vill upptäcka något nytt och annorlunda.


Ps. Just det, glömde nästan. Nattens flygning hem från Dubai använde jag till att redigera en del av de bilder jag tog under reportageresan. Själva reportaget dröjer några veckor, men ett bildspel finns här. Ds.

Kommentarer

kommentarer