Stanna i veckor, eller dra direkt. När det gäller Indien finns inga mellanting. Ingen resekatalog kommer någonsin att påstå att Indien är "perfekt för en weekend".

 

Landet är för stort, människorna för många och kulturkrocken för omvälvande för att en kort resa ska vara till någon nytta.

 

Första dygnen i Indien leder – om du inte är en luttrad besökare – till ett bombardemang av sinnesintryck som inte liknar något annat.

 

Färger, lukter, smaker, glädje, oro, skönhet, fulhet, misär, nyfikenhet, avoghet. Indien har allt i övermått – och en icke förberedd besökare kippar efter luft och längtar efter ett gömställe efter bara några timmar.

 

Det finns två sätt att tackla det på. Stanna så länge att du blir beroende eller dra direkt för att undvika initialchocken. Den här gången vände jag efter några timmar i Chennai – Indien hinns helt enkelt inte med, tyvärr.

 

Samma förhållande gäller när du ska skriva om Indien. Se till att ha tid i överflöd och miljoner ord – eller låt bli. Jag låter bli. Och lägger ut några bilder istället.

{mosslideshow} 

 

 

Kommentarer

kommentarer