Hur mycket vill du ha i ersättning för att ta nästa flyg istället för det du är bokad på? Delta ber dig lägga ett bud direkt när du checkar in.

I ett steg mot att lösa problemet med överbokade flygplan ber nu Delta sina passagerare att uppge hur mycket ersättning de skulle vara beredda att acceptera för att vänta på nästa avgång.

Delta överbokar flest flygplan enligt den amerikanska transportstyrelsen, uppger AP. Förra året valde bolaget att kompensera nästan 30 000 flygresenärer för att de stod över sin planerade avgång. De flesta ersättningarna låg mellan 250 och 500 dollar.

Oftast leder överbokningarna till problematik vid boardingen av planet, vilket i sin tur gör flyget försenat. För flygbolag som Delta är punktlighet viktigt både ur ett ekonomiskt och kvalitetsmässigt perspektiv.

Nu vill bolaget att resenärerna redan vid check-in ska uppge om de kan tänkas avstå sin avgång och i så fall till vilken kompensation. Delta, som enligt transportstyrelsen, även har USA:s sämsta punktlighet hoppas att förbättringarna ska leda till fler avgångar i tid.

Kommentarer

kommentarer