Göran på City Clerks Office i New York

Att gifta sig i New York måste väl vara krångligt och dyrt?

Faktum är att det är precis tvärtom!

Igår fixade vi vår ”marriage license”, tillståndet som krävs för att få gifta sig i New York City. Det tog 30 minuter och kostade 35 dollar.

City Clerk’s Office, där ansökan görs, har renoverats nyligen och de långa köer man tidigare kritiserades för finns inte mer.

Du fyller i din ansökan på en av de många datorerna i lokalen, skriver ut en kölapp och väntar på din tur. När en handläggare blir ledig är det bara att visa upp giltig legitimation, ditt svenska pass till exempel, betala med kort och vips så är det fixat.

De som vill kan gifta sig på plats i City Clerk’s Office, men tidigast 24 timmar efter att man fått sin marriage license.

Annars är Svenska kyrkan i New York ett vanligt val för de som vill ha en kyrkceremoni. Den som hellre inleder sitt giftermål utan religiösa förtecken har inga problem att hitta borgerliga vigselförrättare (googla!) och sedan finns en hel stad med storslagna, vackra och spännande platser att viga sig på.

Oavsett vilken typ av ceremoni du väljer blir giftermålet juridiskt gällande i Sverige, förutsatt att vigselförrättaren har vigselrätt enligt amerikansk lag.

Mer från NYC senare, nu ska jag leta bröllopstårta.

Uppdaterat! Nu finns min nyskrivna guide till bröllop i New YorkAllt om New York.)

Kommentarer

kommentarer