Eyjafjallajokull_museumphoto_590px1

… vore verkligen inte det sämsta som kan hända.

Jag ska flyga hem från New York City på lördag, är det tänkt. Om inte Grímsvötn vill annorlunda. Just nu verkar vulkanläget ganska lugnt, men visst har vi börjat fundera på vad vi ska göra om det blir lika allvarligt som när Eyjafjallajökul jäklades för ett år sedan.

Att ha någonstans att bo, blir så klart viktigast. Och då är det bra att veta hur och med vem man ska boka, och vilka skillnaderna är.

Av de tre stora hotellsajterna – Hotels.com, Expedia och Booking – är det bara Booking som tillämpar den vettiga principen att ta betalt i efterhand, när du checkar ut. De andra drar pengarna från ditt kort i samma ögonblick som bokningen görs.

Naturligtvis får du tillbaka pengarna från Hotels.com och Expedia om du avbokar, förutsatt att du avbokar enligt gällande regler för just det hotell du valt. Men det är aningen krångligare och du riskerar att ligga ute med pengar i onödan.

Så. Om askmoln 2.0 visar sig bli riktigt allvarligt och det börjar pratas om inställda flyg över Atlanten, då använder jag Booking.com och bokar ett hotell i New York även nästa vecka.

Visar det sig att flyget ändå går på lördag, är det bara att avboka dagen innan. För det mesta är det fri avbokning fram till 24 timmar innan incheckning. Men kolla noga, om du skulle få för dig att göra likadant, för avbokningsreglerna kan skilja sig från hotell till hotell.

Nu ska jag upptäcka Hell’s Kitchen. Återkommer.

Kommentarer

kommentarer