Apollos HBT-hotell Riva Yacht Harbour i Kroatien

Som första svenska charterarrangör satsar Apollo på resor med utvalda HBT-hotell. I en regnbågsprydd specialbroschyr presenterar bolaget sitt nya koncept.

Den nya katalogen innehåller dels utvalda hotell som enbart vänder sig till män och dels hotell som har valt att inrikta sig mer allmänt mot HBT-personer.

– I många av de länder vi reser till är det av kulturella skäl inte en självklarhet att till exempel två gifta kvinnor med barn behandlas på samma sätt som en heterosexuell familj, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Vid lansering innehåller den nya katalogen 11 hotell för sommarsäsongen och 16 hotell för vintersäsongen. Men Apollo är noga med att understryka att alla hotell i den ordinarie katalogen accepterar homosexuella par.

– Vi vet att det är många personer som söker sig till vissa resmål för att de vet att det finns en bra gayscen där. Men det är också viktigt att de vet att de är välkomna till sitt hotell utan att det blir konstigt att checka in två personer av samma kön. Det här är vårt sätt att göra det enklare för de som vill hitta rätt hotell. Precis som vi etiketterar en del hotell som familjvänliga är det här hotell som är gayvänliga, fortsätter Kajsa Moström.

ALEXANDER DANGLER
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer