Jag skriver det här med Stilla havet rullande bakom datorskärmen, på balkongen på Sheraton Waikiki. Japp, jag har det oförskämt bra just nu, bara att erkänna.

 

I Waikiki finns i princip varenda stor amerikansk hotellkedja du hört talas om: Hyatt, Marriot, Hilton, Sheratonkedjan har fyra hotell här – och Donald Trump bygger ett nytt. Billigare alternativ finns också, men sällan med strandnära läge.

 

Jag gillar Sheraton på grund av just läget. Hotellet ligger på havssidan av vägen och har en egen liten sandstrand som är lugnare än huvudstranden. Hotellet är inte lyxigast eller dyrast på ön, men förtjänar verkligen sina fyra stjärnor. Ett vettigt semesteralternativ för en svensk flashpacker.

 

Dessutom är det ett jättehotell – här finns 1 636 rum. Och hela 80 procent av rummen, 1 150 stycken, har havsutsikt.

 

Sheraton Waikiki har flera restauranger, och en deli där du kan köpa färdigmat om du vill hålla resebudgeten. Högst upp i byggnaden, på 30:e våningen, med höga fönster och obruten utsikt över Honolulu och Waikiki ligger helt nyrenoverade restaurangen Twist at Hano Hano, som har fått bra kritik efter att den nyöppnade. Ett tips om du struntar i resebudgeten.

 

Just nu byggs också en helt ny poolanläggning som blir den största vid stranden i Waikiki. När den är klar om cirka en månad ska den befintliga poolen förvandlas till infinitypool. Ni vet en sådan där vattenytan flyter ihop med horisonten – kan bli hur läckert som helst.

 

Jamen, hur ser rummet ut då, undrar du? Så här. Jag filmade direkt efter att jag checkade in i fredags. Fler bilder – och priser – finns hos Hotels.se.

 

Kommentarer

kommentarer