Pepperonipizza, en klassiker i NYC (Foto: Istockphoto/stevemanson)

Var finns New Yorks godaste pizza?

 

För New York-borna är det en aldrig avslutad diskussion. Dels för att smakupplevelsen så klart är helt subjektiv, men också för att nya pizzerior och delis som serverar pizzabitar går omkull och startas upp nästan dagligen.

 

Nu har Colin Atrophy från Brooklyn bestämt sig för att
djupundersöka stadens utbud av pizza. Colin ska äta en slice på
varenda pizzeria i de fem stadsdelarna och berätta om det i bloggen Slice Harvester.


Räkna med att det blir vanliga "sunkpizzor" som recenseras. Colin
ogillar det han kallar "den nuvarande trenden inom pizzajournalistik
som skriver om kronärtskockor och guacamole".


Colin tänker dessutom undvika kedjorna. Alltså inget Dominos, Pizza Hut, Sbarros eller Papa John’s.


En annan pizzaguide till New York finns på Gridskipper. Brooklyns bästa pizzerior utlovas. På Wikipedia finns dessutom en grundlig genomgång av
fenomenet New York-style pizza.


Jag är på Colins sida. Pizza i New York ska ätas i bit, gärna på en halvschaskig deli, och inte innehålla mer än tomatsås, mozzarella och pepperoni.


Men när det gäller lite finare pizza i restaurangmiljö är nog John’s Pizzeria
den bästa jag testat. Tunna, krispiga, välfyllda pizzor som bara
serveras "by the pie". John’s på Bleecker Street är det populära originalet‚ men
restaurangen i den gamla kyrkan på 44th Street är också häftig.


Vad säger ni läsare, var i New York har ni ätit den godaste pizzan?

Kommentarer

kommentarer