Greksallad på Skopelos

Jag har hört och läst det massor av gånger: Grekland har blivit ett dyrt land att besöka.


Är det sant? Jag tvivlar. 


Allt beror såklart på var i Grekland du befinner dig – och på vad du jämför med. Reser du till Santorinis, Rhodos eller Kretas turistorter under högsäsong, är souvlakin inte billig.

 

Men det är inte heller en lammkotlett på torget i Visby i mitten av juli.


På Greklands mindre exploaterade öar, de som förvisso lockar
turister men inte har förvandlats till turistfällor, är prisnivån
fortfarande bra, både vad gäller mat och boende.


Var annars runt Medelhavet kan du hitta ett stort utbud av
fräscha rum med havsutsikt för 30-35 euro per natt? Och äta en
tvårätters middag med en karaff vin för två personer, för 25-30 euro?


Efter sju dagar i Grekland har vi, två personer, gjort av med cirka 50 euro per dag.


Femhundra kronor för både lunch och middag på taverna, plus fetaost, retsina och Mythos på balkongen.


Om det räknas som dyrt finns inte många billiga resmål kvar.


Grekland är fortfarande ett prisvärt resmål. Det gäller bara att undvika platser med samma karaktär som Visby torg mitt i högsäsong.


I Grekland är det ganska lätt.

Kommentarer

kommentarer