Månader har gått sedan jag senast skrev om Malaysia. Slarvigt.

 

Minnesgoda läsare vet att jag hyllat Malaysia både en och två gånger. För den oöverträffade mixen av cool huvudstad i Kuala Lumpur, vita stränder, och för bedårande Borneos artrika regnskogar och korallrev.

 

Sydostasiens främsta resmål har såklart också ett kök som slår det mesta, inklusive den hyllade thaimaten hos grannen i norr – om än hårfint.

 

Kanske inte så konstigt. Malaysias blandade befolkning med kineser, indier, och malajer ger – tillsammans med smakinfluenser från Thailand – perfekta förutsättningar.

 

Ibland får jag en nästan fysisk längtan till dofterna, smakerna och folklivet på restauranggatan Jalan Alor i KL. Världens bästa plats att njuta av ikan bakar (grillad fisk), eller chicken satay (kycklingspett med jordnötsås) och en kall Tiger Beer.

 

När längtan slår till finns två alternativ. Att boka en flygbiljett låter sig tyvärr inte göras så ofta som önskvärt.

 

Då återstår Rasa Malaysia, en fantastiskt matig blogg (bildligt och bokstavligt) med recept och bilder på asiatisk mat. Huvudsakligen malaysisk eftersom den drivs av en tjej från Malaysia som bor i USA, men där finns även thailändsk och japansk.

 

Fotografierna är rena matporren. Kolla själva, och passa på att plocka upp ett recept på chicken satay till helgen.


Månader har gått sedan jag senast skrev om Malaysia. Slarvigt.

 

Minnesgoda läsare vet att jag hyllat Malaysia både en och två gånger. För den oöverträffade mixen av cool huvudstad i Kuala Lumpur, vita stränder, och för bedårande Borneos artrika regnskogar och korallrev.

 

Sydostasiens främsta resmål har såklart också ett kök som slår det mesta, inklusive den hyllade thaimaten hos grannen i norr – om än hårfint.

 

Kanske inte så konstigt. Malaysias blandade befolkning med kineser,
indier, och malajer ger – tillsammans med smakinfluenser från Thailand
– perfekta förutsättningar.

 

Ibland får jag en nästan fysisk längtan till dofterna, smakerna och folklivet på restauranggatan Jalan Alor i KL. Världens bästa plats att njuta av ikan bakar (grillad fisk), eller chicken satay (kycklingspett med jordnötsås) och en kall Tiger Beer.

 

När längtan slår till finns två alternativ. Att boka en flygbiljett låter sig tyvärr inte göras så ofta som önskvärt.

 

Då återstår Rasa Malaysia,
en fantastiskt matig blogg (bildligt och bokstavligt) med recept och
bilder på asiatisk mat. Huvudsakligen malaysisk eftersom den drivs av
en tjej från Malaysia som bor i USA, men där finns även thailändsk och
japansk.

 

Fotografierna är rena matporren. Kolla själva, och passa på att plocka upp ett recept på chicken satay till helgen.

Kommentarer

kommentarer