Brownie på Palmer House Hilton i Chicago

En perfekt seg, chokladmättad, brownie. Mmm.


Den kladdiga kakan är universums bästa fikabröd och ett måste att äta på resa i
USA (även om det finns grymma brownies att få i Sverige också).


Att Singapore Sling skapades på Raffles är välkänt, likaså att originalreceptet till sachertårta finns på Hotel Sacher i Wien.

 

Men vem visste att även brownien skapades på ett hotell? Inte jag. Men
så är det tydligen. För 116 år sedan svängde kockarna på Palmer House
Hilton
i Chicago ihop den allra första läckerbiten och hotellet
serverar, såklart, brownies än idag.


Hotellbloggen HotelChatter har provätit och blev egentligen inte
alltför imponerad
av kakan i sig, men det tillhörande glaset med
chokladmousse gjord på Valrhonachoklad skrapades rent.


Det räcker för mig. Reser jag till Chicago, checkar jag in på Palmer House Hilton.

Kommentarer

kommentarer