Ferrari World i Abu Dhabi

240 km/h! Ferrari World öppnar snart i Abu Dhabi, med världens snabbaste berg och dal-bana.

Alla som gillar nöjesparker har fått ett nytt resmål att sukta efter.

Ferrari World i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten, blir världens största nöjespark inomhus med ett tjugotal åkattraktioner, varav två berg- och dalbanor. Nöjesparken har smygpremiär den 27 oktober och öppnas därefter i etapper fram till den riktiga invigningen i december.

Den ena berg och dal-banan, Formula Rossa, blir världens snabbaste med topphastigheter runt 240 kilometer per timme! Tanken är att åkturen ska efterlikna känslan av att köra en F1-bil från Ferrari.

Berg och dal-bana nummer två får formen av en racingbana där vagnar som ser ut som Ferrari GT-bilar jagar varandra på parallella spår. På området finns också ett stort utbud av restauranger, flera av dem med italiensk inriktning.

– Vi har lyckats använda ett av världens mest exklusiva varumärken för att skapa en extraordinär upplevelse för familjer och Ferrarifans, säger parkens vd Claus Frimand.

Inträdet till Ferrari World kostar cirka 380 kronor för personer som är längre än 150 centimeter och cirka 280 kronor för de som är kortare. I priset ingår obegränsat antal turer på samtliga åkattraktioner.

Kolla in på www.ferrariworldabudhabi.com för mer information.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer